El passat divendres 2 de febrer va tenir lloc la presentació del nou estand de Barcelona – Catalonia per a MIPIM, la fira d’inversió immobiliària internacional, i la Barcelona – Catalonia Conference sota el nom Investment goes on!

Barcelona i Catalunya es mantenen com un dels pols tractors d’inversió al sud d’Europa. La força torna al món immobiliari i la recuperació del sector es percep en tots els àmbits del mercat. Qui ja hi és, coneix bé les possibilitats que ofereix la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, i continua creixent amb nosaltres. Qui està a punt d’arribar confirma les bones expectatives de creixement per al 2018.

A la presentació es va mostrar quin serà el model de ciutat i de territori que s’exposarà a Cannes el proper mes de març i com és de valuosa la presència conjunta dels organismes públics i les empreses privades a MIPIM.

Per primer cop a la història, Barcelona Catalonia tindrá una conferencia propia a MIPIM, reunirà a representants de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB amb figures destacades del Real Estate com Merlin Properties, Desigual i IESE Business School.

El Gerent de l’Institut Català del Sol, Albert Civit, va destacar la importància de MIPIM com a aparador per atraure inversions a la ciutat i el territori, també el fet d’assistir-hi amb un estand propi on la col·laboració pública i privada és clau. Així com l’any passat el missatge central de l’estand Barcelona Catalonia era “Why?”, amb motiu d’explicar perquè Barcelona i Catalunya són un bon destí d’inversió internacional, aquest any el missatge és contundent, “Barcelona Catalonia goes on!” fent èmfasi a com Barcelona i Catalunya segueixen apostant per la innovació i els grans projectes i és un destí d’inversió de primer nivell.

Albert Civit també va donar pinzellades del que serà la Barcelona Catalonia ConferenceInvestment goes on!, que, per primer cop a la història de MIPIM, reunirà a representants de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb figures destacades del Real Estate i el Retail com ara Merlin Properties, Desigual i IESE Business School. Aquesta tindrà lloc el dimarts 13 de març, de 16.00 h a 18.00 h, a la sala Verriere Californie a la planta 5 del Palais des Festivals.

Al col·loqui moderat per Albert Castro, Fundador i Director de Círculo Inmobiliario Meridiana, els representants oficials de MIPIM a la península Ibèrica, van participar José Antonio Alarcón, Director d’Estratègia Immobiliària del Banc Sabadell i Jordi Paris, Soci de PICH architects i director de la Cambra d’Empresa de Serveis Professionals a la Construcció. Ambdós ponents van destacar per sobre de tot que és el moment per a donar valor i potenciar els intangibles i la marca que es Barcelona i Catalunya al món per a continuar sent un lloc de referència, no sols com a destí d’inversió internacional, sinó també com a referent d’innovació i modernitat.

A la cloenda de l’acte en Carles Moliner, Cap del Gabinet de Direcció de l’Incasòl i Albert Castro, van fer la presentació de l’estand de Barcelona Catalonia a MIPIM, aquest any també comptarà amb més de 150 m2 de superfície i estarà situat a la zona més privilegiada del Palais, envoltat per altres ciutats referents com París o Londres. A més tal com es va explicar al col·loqui, el concepte de disseny hi és molt present a l’estand no sols en l’àmbit estètic sinó també funcional, va per tant concordança amb els conceptes que Barcelona i Catalunya volen presentar a la fira, tècnica i modernitat.

Finalment Albert Castro va donar les claus per participar en la fira: Producte, Mercat, Client i Equip. En resum, és molt important preparar bé la fira, saber qui som, que oferim i a qui ho oferim, i també per últim però no menys important qui ho ofereix al possible client.